5 trends in de badkamer

Op het gebied van badkamers zijn er regelmatig ontwikkelingen. Sommige dingen verdwijnen na verloop van tijd weer, andere dingen blijven en worden een trend. We signaleren er 5:

Trend 1: Wellness
We willen ontspannen en onszelf verzorgen en dat in een prettige sfeer. Spa-achtige elementen kun je heel lekker thuis toepassen. Veel badkamer aanbieders begrijpen dat en bieden regendouches, luxe douchecabines, whirlpools etc. aan.

Trend 2: Water besparen
We beseffen dat we zuinig met water moeten zijn, maar willen wel iedere dag douchen. Dat gaat gelukkig prima samen. In heel veel Nederlandse badkamers hangt al een waterbesparende douchekop. Dat bespaart zo’n 25%.

Trend 3: Beton
Strak en zakelijk is al een tijd de mode in de badkamer. Een vloer of wand van beton
past helemaal in die lijn.

Trend 4: Douche
Gingen we vroeger regelmatig in bad, de laatste jaren won de douche snel terrein. We douchen liever kort en snel, en dan wat vaker, dan dat we de tijd nemen om uitgebreid in bad te gaan. Wie echter de ruimte heeft, gaat voor allebei. Kan ook!

Trend 5: Inloopdouche
En die douche? Dat moet een inloopdouche zijn. Of in elk geval een zo plat mogelijke douchebak. Dat staat mooi, maar is ook handig vanwege de lage instap.