Badkamer kitten

Als uw badkamer is geplaatst, rest er nog één klus en dat is het kitten van de badkamer. Heel belangrijk, want daarmee maakt u uw badkamer waterdicht. Voor het kitten van de badkamer gebruikt u siliconenkit voor sanitair.

Er zijn speciale producten voor het kitten van de badkamer. Easy Silicon is een blijvend elastische en eenvoudig te verwerken siliconenkit van hoge kwaliteit. Easy Seal XS is de sanitairkit van leverancier Innotec. Het is een schimmelwerende, UV-bestendige, waterbestendige en oplosmiddelvrije kit. Ook Bison heeft een goede siliconenkit voor sanitair die speciaal is bedoeld bij sanitair- en keramische toepassingen zoals voegen tussen tegelwand en bad, douchebak, wastafel, aanrecht, spoelbak en tegelwanden onderling.

Kitten gaat zo:

  1. Maak het te kitten oppervlak stof- en vetvrij.
  2. Plak schilderstape aan beide kanten langs de voeg.
  3. Snijd het puntje van de kitkoker open en vermijd daarbij de schroefdraad. Draai de losse spuitmond op de koker.
  4. Zet de koker in het kitpistool. Snij de spuitmond schuin af en maak de opening ongeveer even breed als de te kitten naad.
  5. Houd de kitspuit rechtop, spuit de kit tussen de tape en zorg dat de laag overal ongeveer even dik is.
  6. Strijk de kit glad met uw vinger (gedoopt in wat zeepsop) of met een kitlepel.
  7. Wacht vervolgens 10 minuten en verwijder dan de overtollige kit door de naad af te strijken.
  8. Werk de kitnaden zodanig af dat er op de rand geen water kan blijven staan. Op die manier is de schimmelwerende werking van de kit het langst gegarandeerd.
  9. Werk op bovenstaande wijze alle te kitten naden in uw badkamer af (bad, douche, wastafel, toilet).