Badkamer decoratie

Decoratie in de badkamer is leuk. Je maakt de ruimte tot een persoonlijk geheel waar je je prettig voelt. Zoveel mensen, zoveel smaken. Een badkamer kun je op veel manieren aankleden en decoreren. Een mooie groene plant, een watervast canvas schilderij, stickers op de tegels: allemaal kleine dingen die wel gelijk een leuk effect sorteren.

Badkamer decoratie hoeft niet duur te zijn. Met een schaaltje met gekleurde waxinelichtjes breng je al sfeer in de ruimte. En ben je het zat, dan bedenk je weer wat anders. Natuurlijk kun je ook wat rigoureuzer te werk gaan, door bijvoorbeeld een wand te betegelen met mooie decortegels, het woord zegt het al! Raamdecoratie is ook een vorm van decoratie. Kies in de badkamer voor grote houten jaloezieën. Hout staat altijd goed en geeft een warme sfeer.

Thema kiezen

Om te voorkomen dat de badkamer decoratie wat rommelig wordt, kun je volgens een bepaald thema decoreren. Neem bijvoorbeeld: ‘zee/strand’. Ga vervolgens op zoek naar dingen die daarmee te maken hebben. Vul een glazen pot met schelpen. Vul ook een glazen pot met zand. Koop een mooie badkamermat in de vorm van een schelp. Leg een ruw stuk touw langs het bad. Zorg voor wit/blauwe handdoeken.

Bloemen is een ander geliefd thema. U kunt vast zelf bedenken wat u met dat thema allemaal kunt, er zijn echt tal van mogelijkheden.Ook leuk is om je verschillende huisgenoten bij toerbeurt als ‘hoofd badkamer decoratie’ te benoemen. Dan heb je regelmatig wat nieuws, en iedereen helpt mee.