Badkamer inrichten

Een nieuwe badkamer inrichten is een prachtige uitdaging. Er is veel mogelijk en verschillende opstellingen hebben verschillende voordelen. Is een badkamer eenmaal geïnstalleerd, dan is het lastig (en meestal ook duur) om er nog iets aan te veranderen. Neem dus genoeg tijd om het ontwerp te maken. U kunt schetsen, met schaalmodelletjes of omtrekken schuiven. Maar met een mooi 3d-ontwerp krijgt u pas echt een gevoel bij uw nieuwe badkamer. Op de website van De Baderie vindt u een programma waarmee u zo’n 3d ontwerp kunt maken. Voer de juiste maten in, en ga aan de slag. Het zal u zeker helpen om beslissingen te nemen.

Doe inspiratie op

In veel woonbladen staan prachtige badkamers afgebeeld. Misschien past zo’n designbadkamer niet één op één in de ruimte bij u thuis. Toch kan het als inspiratie dienen om uw smaak en stijl te definiëren. Ook bezoeken aan showrooms zijn nuttig. Denk daarbij eens aan Sanitairtotaal in het Brabantse Oud-Gastel. U vindt er allerlei producten om uw nieuwe badkamer mee in te richten.

Denk na over kleur en vorm bij het inrichten van een badkamer

De ruimte en de vorm van de badkamer is vaak een gegeven. U kunt wel de componenten naar eigen inzicht in de ruimte zetten. Is uw badkamer ruim genoeg, overweeg dan eens om een bad diagonaal te plaatsen. Dat creëert een ruimtelijke spanning. Kleur is ook een item dat u bij de inrichting van de badkamer moet betrekken. Een kleine badkamer lijkt ruimer als u lichte kleuren gebruikt. Dat kan zowel bij het afwerken van de wanden en vloer, als in badkamermeubels.