Badkamer kopen en plaatsen

Een badkamer plaatsen is een flinke klus, die een aantal dagen, zo niet weken, in beslag neemt. Het plaatsen van de badkamer zelf kost tijd, maar voordat het zover is, is er ook al heel wat gebeurd. Kiezen, kijken, vergelijken, tekenen, plannen: daar gaat misschien nog wel de meeste tijd inzitten. Heeft u alle keuzes gemaakt en alle spullen in huis, dan is het tijd om alles te plaatsen en te installeren.

Drie mogelijkheden

Bij het plaatsen van een badkamer heeft u drie mogelijkheden.

Optie 1:

U benadert een bedrijf dat alles voor u regelt en uitvoert. U heeft er dan zelf weinig omkijken naar. Prettig, maar een nadeel is dat een dergelijk bedrijf vaak afspraken heeft gemaakt met leveranciers van badkamerproducten. U bent dus gebonden aan een bepaald merk en dat geeft u minder keuzevrijheid.

Optie 2:

U koopt zelf alle onderdelen in. Neem daar de tijd voor en oriënteer u. Bijvoorbeeld door op websites en in showrooms te gaan kijken. Een aanbieder als Sanitairtotaal heeft een enorm aanbod tegen scherpe prijzen. Steek daar dus zeker uw licht op!
Heeft u alle onderdelen van uw keuze gevonden, dan laat u het plaatsen van de badkamer aan een bedrijf of vakman over. Zelf het sloopwerk van de oude badkamer verrichten, bespaart kosten.

Optie 3:

Alles zelf doen, dus ook de totale uitvoering. Het is de goedkoopste optie, maar begin er alleen aan als u een ervaren klusser bent. Want een badkamer plaatsen is een niet te onderschatten karwei!