Badkamer mat

Badmat van kurk

De kurken badmat van Simple Forms in de vorm van een druppel is een echte designmat. Hij is ook verkrijgbaar in een rechthoekige en in een ronde vorm. Kurk is afkomstig van de kurkeik, het is een natuurlijk en biologisch afbreekbaar product. Zowel de druppelvormige mat als de ronde en de rechthoekige versie zijn eenvoudige, maar tijdloze ontwerpen. De vierkante mat met de naam Quad (45 x 45 cm) heeft de Red Dot Design Award gewonnen en is voor € 79,95 te bestellen via x6lifestyle.com.

Kleuren en afbeeldingen

Bij Heine is het aanbod van badmatten wel heel groot. Allemaal ondergebracht in sets, compleet met een toiletdekseldekje. In allerlei kleurstellingen, verschillende afbeeldingen, diverse prints: hier is voor elke badkamer een passende badmat te vinden. Alles is van textiel, het meest verkochte materiaal als het om badmatten gaat. Een badmat van textiel is wasbaar, niet duur en in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar.

Teakhout

Een bijzondere badmat is die van Sealskin. Het is een mat van blokjes teakhout en dat geeft een badkamer een bijzondere, natuurlijke en exotische uitstraling. Hij staat mooi in alle badkamers. Deze houten badmat maak je schoon door hem af te spoelen met koud water en daarna goed te laten drogen. De mat in de maat 52 x 90 centimeter kost € 59,95 en is te bestellen bij fonq.nl.

Wellness-badmat

Sanitairwinkel.nl verkoopt mooie badmatten van het merk Wenko. Ze zijn gemaakt van polyester en voorzien van prachtige prints. Ze passen uitstekend in een luxe badkamer met wellness-elementen zoals een whirlpool of een stoomcabine. Een mooi voorbeeld is de mat met de naam Meditation waarop een stapeltje kiezelstenen afgebeeld is dat net boven een wateroppervlak uitsteekt. Heel ontspannend. Zo’n mat van Wenko kost 20,15.