Badkamer verven

In een badkamer kunt u prima met verf aan de slag. Met uw persoonlijke kleurkeuze kunt u de badkamer een heel eigen uitstraling geven. Wie de badkamer vooral gebruikt om in te ontspannen en er lekker lang in bad zit, kan het beste voor warme tinten kiezen. Wie meer van het type ‘snelle doucher’ is, zou eerder voor koudere kleuren, fellere kleuren of grotere kleurcontrasten moeten kiezen.

Een lichte kleur op de muur maakt de ruimte groter. Door voor glans te kiezen, versterkt u dat vergrotende effect nog eens. Daarnaast is het goed om te weten dat koudere kleuren in een badkamer frisser en hygiënischer overkomen.

Juiste soort verf

Het is belangrijk om in een vochtige ruimte als de badkamer de juiste soort verf te kiezen. Gewone muurverf gaat bladderen en verliest al snel zijn kleur. Goede verf voor in de badkamer is schimmelbestendig en vochtregulerend. Sikkens Alphatex SF is een goede muurverf voor de natte ruimtes binnen. Het heeft een hoge dekkracht, is geur-arm en schrobvast, kortom ideaal voor een nieuw kleurtje op de muur in badkamer.

Ook Histor Badkamer Muurverf is speciaal ontwikkeld voor vochtige ruimtes. Nieuwe ondergronden moeten altijd voorgestreken worden, dat bevordert een goede hechting van de verf. Een efficiënt voorstrijkmiddel is Wijzonol Muurvoorstrijk. Voordat u gaat verven zorgt u dat de muur schoon en droog is. Muurverf is niet altijd in één keer dekkend, dat is vooral afhankelijk van de ondergrond en van de kleur verf die u gebruikt. Houd er rekening mee dat u de wanden twee of zelfs drie keer moet verven voor een goed resultaat