Badkamer zwart wit

Met zwart wit in de badkamer kun je het niet fout doen. De kleuren zijn tijdloos en vervelen nooit. Het zijn meteen ook de meest gebruikte kleuren in de badkamer. Dat heeft alles te maken met de balans ertussen, en met het feit dat ze overal bij passen. Welke kleuren, stijl of meubelen je ook in de badkamer hebt: wit en zwart kunnen er altijd bij. De basis in een badkamer zijn de vloer en de wanden. Met tegels kun je die oppervlakken mooi bedekken.

In zwart en wit is de keuze aan wand- en vloertegels enorm. Zwart op de vloer en wit aan de wand is een beproefde combinatie, maar mixen kan ook en dan vooral in verschillende formaten. Door kleine en grote tegels en tegelstroken af te wisselen krijg je een mooi en spannend geheel. Terre d’Azur heeft bijzonder hexagonale tegels in de collectie. Zeshoekig dus, en daar kun je mooie patronen mee leggen.

Meubels en accessoires

Ook in badkamermeubels en badkamerkasten kun je voor zwart en wit gaan. Tegenwoordig is al het sanitair (toilet, wastafel of waskom, bad) eigenlijk wit. Daar kun je voor de balans mooi een zwart badkamermeubel bij kiezen. Of een badkamerkast, heel fijn om al je badkamerspullen in op te bergen.

Er zijn verder tal van zwarte en witte accessoires en benodigdheden te koop. Bijvoorbeeld textiel, waaronder handdoeken en badmatten. Maar ook douchegordijnen, een beeld van een boeddha of een vaas of bloempot waarin je bloemen of een plant kunt zetten. Die dan meestal weer niet in zwart of wit te leveren zijn …