Badkamer lampen

Badkamerverlichting is essentieel bij de inrichting van de badkamer. Je hebt goed licht nodig bij alles wat je in die ruimte doet. Natuurlijk moeten badkamer lampen veilig zijn, want je gebruikt ze immers in een vochtige ruimte. Let bij de aanschaf of er IP44 op de lamp staat, dat wil zeggen dat de lamp spatwaterdicht is.

Twee design badkamerlampen

Naast praktisch en veilig is het natuurlijk fijn om een mooi vormgegeven lamp in de badkamer te hebben. Met de badkamerlamp 58816 van rietveldlicht.nl (€179,00) haal je design in huis. Deze exclusieve plafondlamp in geschuurd staal is sierlijk gebogen en heeft vijf lichtpunten. De lamp is ook leverbaar in messing, chroom en brons. De lichtpunten zijn achter mat glas geplaatst zodat het licht prachtig tot zijn recht komt. Het past zowel in een klassiek als in een modern interieur. Een absoluut sieraad voor in een moderne badkamer is de plafondlamp Grossmann Club. Het armatuur is verchroomd en bestaat verder uit twee glasplaten boven elkaar voorzien van matte cirkels. Dat zorgt voor een mooie verspreiding van het licht, en maakt het tegelijk spannend en bijzonder. Deze fraaie lamp (€ 699,00) is te bestellen bij vandenheuvelverlichting.nl.

Wandlampen en downlighters

Ook een wandlamp is mooi in een badkamer. Met melk- of frosted glas, of juist helder. Meestal is twee wandlampen voldoende, mits je al een goede basisverlichting hebt. Wandlampen voor in de badkamer zijn er in heel veel stijlen en prijsklassen. Downlighters zijn als lichtbron ook geschikt voor in de badkamer. Ze worden zo aan de wand of aan het plafond bevestigd, dat ze een gloed van licht over de muur laten schijnen. Dat geeft een gevoel van ruimte.