Betonlook in de badkamer, trendy en hip

Een betonlook badkamer is helemaal hot. Betonlook is te realiseren op de wanden van de badkamer, maar ook op de oppervlaktes van het sanitair. Betonlook doet de badkamer ruimer lijken en geeft tegelijk een bijzondere uitstraling. Er wordt van betonlook wel gezegd dat het kil en koud is. Maar gecombineerd met klassiek sanitair en kleurige accessoires kunnen badkamerwanden in betonlook wel degelijk warm overkomen. Een betonlook badkamer is een echte eyecatcher. U haalt er werkelijk iets bijzonders mee in huis.

Betoncire, betontegels of gepolierd beton

Betonlook kun je realiseren op drie manieren. De eerste is met betoncire, een pleistermateriaal gemaakt van kunsthars en cement. Het wordt in dunne lagen aangebracht en met een coating waterdicht gemaakt. Het mooie van betoncire is dat het met pigment gekleurd kan worden. Warme tinten (rood/zand) zijn daardoor ook mogelijk. De tweede manier is met keramische tegels en tegels op cementbasis. Betonlook tegels geven de badkamers een strakke uitstraling.De laatste manier om een betonlook badkamer te realiseren is gepolierd beton. Dat kan op de badkamervloer worden aangebracht, maar is ook geschikt om een wasbak of badkamermeubel van te laten maken.

Betonlook in de badkamer; schoon en duurzaam

Betonlook in de badkamer is een logische keuze. Het materiaal is van zichzelf vaak al waterdicht of anders met een coating eenvoudig waterdicht te maken. Bovendien wordt het als één laag aangebracht. Er zijn dus geen voegen en daardoor krijgen vuil en bacteriën geen kans. Het materiaal is heel sterk en blijft door de jaren heen mooi. Een betonlook badkamer is dus schoon en duurzaam.