Douchen met verlichting

Goede verlichting in een douche is prettig, en in een inpandige badkamer zelfs een must. Verlichting is gewoon nodig, maar is ook belangrijk omdat het een bepaalde sfeer opwekt. Als je net je bed uitkomt, is het fijn om het licht in de badkamer wat te kunnen dimmen.

Waterdichte verlichting

Als je verlichting gaat plaatsen in de badkamer moet je letten op de zone-indeling van de badkamer, en op de IP-waarde van het armatuur. De IP-waarde is een indicatie van de (spat) waterdichtheid van een armatuur. De verkoper in de winkel of showroom waar u de verlichting gaat kopen, kan u adviseren of een lamp al dan niet geschikt is voor in de badkamer. Er bestaan wandspots voor de badkamer, maar ook inbouwspots voor in het plafond, die u precies boven uw douchehoek kunt positioneren. Spiegelverlichting wordt ook vaak toegepast in badkamers.

Kleurige verlichting in de douchecabine

Een dichte douchecabine is altijd voorzien van verlichting en wordt vaak nog aangevuld met verlichting die niet zozeer functioneel is, maar wel een therapeutische werking heeft. In een douchecabine met kleurentherapie roepen verschillende gekleurde leds ieder een bepaald gevoel op of neemt het juist weg. Het is een heel bijzondere ervaring en een speciale manier van douchen met verlichting.