Senioren hulpmiddelen voor de badkamer

Als we ouder worden, worden sommige handelingen wat lastiger. Ook in de badkamer. We springen niet meer onder de douche, en duiken niet meer in bad. Maar opfrissen moet, elke dag weer! Gelukkig zijn er tal van hulpmiddelen die senioren in de badkamer kunnen gebruiken. Ook in een kleine badkamer.

Hulpmiddelen voor senioren

Een bestaande badkamer is gemakkelijk ‘seniorproof’ te maken met wat eenvoudige hulpmiddelen. Een wandsteun biedt stevige grip, een toiletverhoger is prettiger voor heupen en knieën, en op een douchestoel kunt u op uw gemak genieten van een lekkere warme douche. Het is ook verstandig om antislip-stickers of een stroeve mat op de douchevloer te leggen.

Instapbad voor het gemak

Als u een bad gewend bent, wilt u dat vast graag houden. Er zijn hulpmiddelen waardoor u uw oude bad kunt blijven gebruiken, zoals een badplank of een badwandverkorter. Maar ja, die hoge randen…Wilt u echt comfort, dan vervangt u uw oude bad voor een instapbad. Dat is een bad met een ‘deurtje’ erin, waardoor u uw benen niet helemaal over de badrand heen hoeft te tillen. Baden is voor senioren prima mogelijk, en je zittend wassen kost veel minder moeite dan staand. De firma SenZup levert mooie instapbaden in verschillende kleuren. Ze zijn ook nog eens voorzien van een slipvaste bodem.