Hout geeft uw badkamer sfeer en karakter

De mens gebruikt al duizenden jaren hout binnenshuis. We houden van de warme en natuurlijke uitstraling, van het karakter en de sfeer die het oproept. Ook in de badkamer kan hout prima worden toegepast.

Hout in de badkamer

Vaak wordt in badkamers hardhout gebruikt, zoals teak, merbau of jatoba. Dure houtsoorten, maar u loopt het minste kans op problemen. Om het vergrijzen van deze soorten hout tegen te gaan, kunt u ze behandelen met teakolie. Het hout wordt zijdezacht en ziet er levendig en gevoed uit. Solid Bamboo (massief, geperst bamboe) is ook prima geschikt voor de badkamer. Het is sterk en kan goed tegen vocht: er worden zelfs zwembadranden van gemaakt. Bamboe is geen houtsoort, vergrijst dus niet en hoeft niet behandeld te worden.

Houd hout mooi

Hout is een natuurlijk product. Ook zachte houtsoorten zoals ceder, eiken of essen kunt u in de badkamer gebruiken. Het kan dienen als wandbekleding, als vloer, als plank onder een waskom of als materiaal voor badkamermeubels. Het gaat lang mee en blijft mooi, als u de volgende tips ter harte neemt:

  • maak zachte houtsoorten waterdicht door ze te behandelen met vernis, er ontstaat dan een harde glanzende toplaag
  • vindt u onbehandeld hout mooier, zorg dan dat het niet langer dan nodig nat blijft
  • maak het houtwerk met een doek droog als u klaar bent in de badkamer
  • ventileer, dat is voor zowel gevernist als onbehandeld hout het beste

Tegenwoordig kunt u ook radiatoren vinden met een houtlook. Vindt u dat mooi? Het is dan verstandig om u te laten adviseren door een professioneel installatiebedrijf dat gespecialiseerd is in het plaatsen van dit soort radiatoren.