Schoonmaaktips voor de badkamer

Om verschillende redenen kan het in de badkamer wel eens even niet zo fris ruiken. Vaak is een verstopte afvoer de boosdoener. De afvoer schoonmaken is stap één. Een vies werkje, maar soms moet het even gebeuren. Daarna kunt u het middel HG afvoer stank verwijderaar in de afvoer doen. Spoel de afvoer dan eerst door met heet water en doe daarna 5 dopjes HG korrels in de afvoer. Dit laat u een half uur inwerken en spoelt u daarna weer door met veel heet water. Dit kunt u desnoods een paar dagen achter elkaar doen. Het probleem is daarna verholpen, als het goed is.

Andere geurtjes in de badkamer

Ook andere bronnen kunnen vieze geurtjes veroorzaken. Zoals een volle wasmand met kleding, sportschoenen die voor het douchen zijn uitgetrokken en blijven staan. En natuurlijk het toilet, dat zich in veel badkamers naast de douche of het bad bevindt. En als dat gebruikt is, voordat u lekker gaat douchen …

Luchtverfrisser als hulpmiddel

Dit probleem is gemakkelijk op te lossen met een simpele luchtverfrisser. Ventileren is trouwens ook een goed hulpmiddel tegen vieze geurtjes in de badkamer. Laat als het kan altijd een raam op een kiertje, dan worden zowel vochtige lucht als vieze luchtjes snel afgevoerd.