Kinderveilige badkamer

Voor kinderen lijkt de badkamer soms wel een speeltuin. Even afspoelen wordt al gauw lekker lang spelen, want of je nou onder de douche staat of in bad zit; met water is het altijd leuk. In het vuur van het spel kan het dan wel eens mis gaan. Ze glijden uit, stoten hun hoofd, branden zich aan een hete leiding of kraan. Als ouder is het goed om een keer stil te staan bij de veiligheid van de badkamer en je af te vragen: is het allemaal wel kindvriendelijk?

Antislip in de badkamer

Veiligheid staat natuurlijk voorop en daar kun je zelf veel aan doen. Zorg bijvoorbeeld voor een antislip vloer. In een douchebak zitten meestal ribbels die het risico op uitglijden verminderen. In een bad kun je zelf antislip matten of stickers leggen. Voor baby’s en peuters is een douchestoeltje handig.

Kinderveilige thermostaatkraan

Een ander belangrijk punt in een kinderveilige badkamer is de kraan. Kies als je kleine kinderen hebt voor een thermostaatkraan, want dan kun je de temperatuur van het water instellen en vastklikken. Geen kans op te heet water en dus brandwonden. Om diezelfde redenen zijn leidingen in de muur veiliger dan opbouw leidingen. Ruim rondslingerende spulletjes die voor kinderen gevaarlijk zijn op. Scharen, scheerspullen, parfum: berg het op in een badmeubel of badkamerkast.