Lekkage badkamer

Lekkages zijn geen prettig probleem. Je zit er dan ook niet op te wachten om een lekkage in je badkamer te krijgen. Mocht het je toch onverhoopt overkomen, dan is het natuurlijk wel zo prettig als je de lekkage zelf op kunt lossen. Indien je een loodgieter moet bellen om alles te reparen, ben je immers een fiks bedrag kwijt. En waarom zou je dat doen als je deze kosten ook kunt besparen?

Lekkende wc repareren

De wc in je badkamer wordt waarschijnlijk het meest gebruikt van alle sanitair dat er in die ruimte te vinden is. Het is dan ook bijzonder vervelend wanneer deze lekt. Een lekkage aan de stortbak is vaak nog vrij eenvoudig te verhelpen. Als de lekkage van onder de wc pot komt, moet de hele wc verplaatst worden. Zorg er altijd voor dat de watertoevoer dicht is, de stortbak is geleegd en het water uit de wc pot is gehaald. Maak vervolgens de stortbak los van de wc en schroef de toiletpot los. Maak daarna de afvoer grondig schoon en plaats de wc pot weer op zijn plek. Als het probleem dan nog niet verholpen is, moet je misschien toch een loodgieter inschakelen.

Lekkage aan wastafel repareren

Probeer in eerste instantie de afvoerbuis die aan de wastafel bevestigd is aan te draaien. Zit deze helemaal aangedraaid? Dan ligt het probleem ergens anders. Je kunt eerst proberen of je het probleem kunt verhelpen met een ontstopper. Lukt dit niet? Dan moet je de wasbak demonteren. Draai eerst de watertoevoer dicht en verwijder vervolgens de wasbak. Verwijder vervolgens haren en andere rommel uit het putje en de afvoer. Indien je alles uit de afvoer verwijderd heeft, kun je de wasbak weer aansluiten en kijken of de lekkage verholpen is.
Afvoer douchebak lekt

Doordat de afvoer van de douche meestal is weggebouwd onder de vloer of onder de douchebak, is het bijzonder lastig om deze lekkage zelf te verhelpen. Het is van belang dat deze lekkage goed verholpen wordt, aangezien de schade anders veel groter kan worden. Heb je er zelf geen vertrouwen in dat je hier de juiste persoon voor bent? Twijfel dan vooral niet en schakel een loodgieter in om het werk voor je op te knappen. Zo weet je zeker dat het probleem verholpen wordt.