Schoonmaaktips voor de badkamer

De badkamer is een ruimte die elke dag gebruikt wordt. Bacteriƫn houden van vochtige ruimtes, dus het is belangrijk om de badkamer regelmatig goed schoon te maken. Probeer er elke week even de tijd voor te nemen. Als u het bijhoudt, is het steeds een klein klusje.

Schoonmaaktips voor de badkuip en wastafel

Maak een sopje van (schoonmaak)azijn en heet water om het bad schoon te maken. Sop de badkuip met het mengsel en spoel na met water. Wrijf daarna met een doek de badkuip droog en schoon. Haal elke dag even een doekje door de wastafel, dan wordt hij nooit heel erg vies. Gebruik een keer per week een beetje allesreiniger. Kalkvlekken verdwijnen door wat azijn met water. Deze tips kunt u ook gebruiken voor andere sanitaire ruimtes.

Ontkalk de douchekop

Droog de douchekop na het douchen af met een handdoek om kalkaanslag te voorkomen. Zit er al kalkaanslag op de douchekop, laat hem dan een poosje in een bak met heet water en azijn of ontkalkmiddel liggen.

Spiegel en tegels in de badkamer schoonmaken

De spiegel in de douche maakt snel en eenvoudig schoon met een doek en wat schoonmaakmiddel. Nog een handige tip: als je een spiegel inwrijft met wat afwasmiddel beslaat hij niet meer.Gebruik om de tegels in de badkamer weer te laten glanzen een sopje van warm water met azijn. Wrijf de tegels in en droog ze na met een doek. Zijn de voegen tussen de tegels wat vies? Maak ze schoon met een tandenborstel en bleekmiddel. Laat even intrekken en spons af met water.