Tips voor de kleine badkamer

Licht

De belangrijkste tip voor de kleine badkamer is: zorg voor licht, want licht creëert ruimte. Daglicht laat een ruimte groter lijken. Zijn de ramen in de badkamer niet zo groot? Zorg dan voor een lichte kleur wandtegel, het liefst glanzend. Door de reflectie van het daglicht op de wandtegels wordt de totale ruimte een stuk lichter. Ook badkamermeubels in hoogglans kaatsen het licht terug.

Grote tegels

De tweede tip voor de kleine badkamer is het gebruik van grote wand- en vloertegels. Kies voor tegels van minimaal 30 x 30 centimeter, maar … hoe groter de tegels, hoe minder voegen er ontstaan en hoe minder vaak het oppervlak onderbroken wordt. Wil je toch graag kleine tegeltjes of mozaïek, betegel er dan een deel van een wand mee. Bijvoorbeeld om het badkamermeubel met wastafel of waskom mee te accentueren.

Inloopdouche met glas

Tip drie: plaats een inloopdouche, dan lopen de vloertegels door in de douche en dat vergroot optisch het vloeroppervlak van de badkamer. Bovendien hoef je geen douchebak of douchecabine te plaatsen en dat werkt ruimtebesparend. Met een douchedeur of douchewand van helder glas houd je de ruimte open.

Spiegel

Tip vier: plaats een grote spiegel in de lengte. Dit vergroot het ruimtelijk gevoel enorm. Zorg er wel voor dat de spiegel ook in de hoogte nog groot genoeg is, zodat je jezelf goed kunt zien.

Opruimen

Tip vijf: zorg voor een opgeruimde badkamer! Dat kost niets maar heeft wel heel veel effect. Als er overal spullen rondslingeren dan geeft dat een onrustig en onprettig gevoel. Berg de spullen netjes weg in een badkamermeubel of badkamerkast.