Vrijstaand bad, past dat in uw badkamer

Een vrijstaand bad is voor veel mensen het toppunt van luxe. Het straalt iets bijzonders uit, het heeft stijl. In de woonbladen staan de prachtigste exemplaren afgebeeld, vaak in grote badkamers in landhuizen. Het lijkt soms echt een ‘ver-van-mijn-bad show’, maar dat hoeft helemaal niet. Een vrijstaand bad koopt u al vanaf € 695,-. Dat is toch niet duur?

Kleine badkamer

De ruimte is ook al niet doorslaggevend. Natuurlijk komt een vrijstaand bad in een ruime badkamer goed tot zijn recht. Maar ook in een kleine badkamer is zo’n bad een optie. Misschien moet u dan wel een concessie doen omdat er geen ruimte meer is voor een aparte douche. Dat is op te lossen door in bad te douchen. Gevaarlijk in verband met glijpartijen? Oncomfortabel? Dat valt allemaal mee. Er zijn speciale baden te koop met een douchegedeelte erin, dat is vlak en voorzien van een antislipbodem.

Groot, groter, grootste vrijstaand bad

Wie flink de ruimte heeft, kan met een vrijstaand bad de badkamer echt allure geven. U kunt het bad langs een wand plaatsen, maar ook diagonaal voor een speels en spannend effect. En dan de vorm van het bad. Wordt het een bad op pootjes, heel klassiek? Of houdt u van strak en glad? Er zijn nog andere mogelijkheden, zoals het volledig ronde bad van Mocoori met een doorsnee van 150 centimeter. Het is gemaakt van mineraalmarmer, heeft dunne wanden en geen overloop, zodat u het bad echt tot de rand toe kunt vullen. Zo’n vrijstaand bad maakt indruk, zeker weten!